Den 31. maj. - Ved Astrup engsø, fandt jeg idag denne fine Rørdrum, det er bestemt ikke hvert år man ser den, derimod hører man den ofte.
I Ballum enge kom jeg helt tæt på Hedehøg hunnen.
Naturen står lige nu med de aller smukkeste farver og dufte, og går man helt tæt på, kan man se de fine detaljer, der i bund og grund handler om plantens formering og overlevelse. - Billederne er taget over de sidste par dage, på maven i Grøftekanten (dem der ikke er slået) omkring Munkesøen og Varming hede.

Den 24. maj. - Det er ikke nemt at være sommerfugl eller bi derude i Ribemarsken for tiden. - Hele foråret har vi set på de gule marker, hvor alt grundlag for liv er sprøjtet væk med Roundup, og i ugens løb er samtlige vejrabatter så blevet slået, så der mange steder kun står en 80 cm smal strimmel såkaldt "vild natur" tilbage til sommerfuglen og bien. - det er sgu sørgeligt :(

Den 9. maj. - Så har Svaneparret i Dagmarsåen fået unger, og forældre parret står bogstavelig talt på hovedet, for at give dem den bedste start på livet...

Den 8. maj. - Fiskeørnen her i Ballum enge, var lige blevet færdig med at spise en fisk, da jeg lige kom forbi her..

Den 7. maj. - Var der Hvidvinget Terne over Gl. Hviding engsø.......fantastisk smuk fugl.

Den 5. maj. - Her har jeg fanget Skægmejsen i det splitsekund det tager at flyve fra det ene strå til det andet. - Nemmere var det med Sivsangeren der bare sad der helt stille og sang..

Den 1. og 2. maj. - Der er er dømt høj nutte faktor når de tre uger gamle ræveunger for første gang kommer op af hullet for straks at gå igang med at udforske verden, som her lidt øst for Ribe. - Jeg sad helt stille op ad et træ, og de reagerede næsten ikke på min tilstedeværelse. På et tidspunkt var den ene helt henne og snuse til min sko.

Den 1. maj. - Så er Hedehøgen kommet tilbage fra Afrika, hvor den har overvintret. - To par var der idag i Ottersbøl.
Fuglene var ganske forårs kåde i det fine forårs vejr, og der blev gjort haneben til damerne..