Blå Vandnymfe
Den 26. maj - Jeg gik en times tid langs afvandingskanalerne nord for Ribe Østerå Fra Varming og ind til skydebanen, hvor det hele står i fuldt flor for tiden.

Blå og Rød Vandnymfe var der en del af derude og så en lille sort sommerfugl jeg ikke kendte, så den måtte jeg lige hjem og slå op, - Det var en Sort Måler - en natsværmer der flyver om dagen ( hvorfor hedder det så ikke dagsværmer?)

Rød Vandnymfe
Sort Måler
alm. lungeurt
Til højre er det alm. Lungeurt hvor blomsterne efterhånden skifter farve fra rød til blå. - Det sker pga. at cellesaften i kronbladene skifter ph-værdi. ( det er noget jeg har læst i en bog.) Nedenunder er det Dag-pragtstjerne der står rigtig flot med sine røde blomster. Derefter kommer Alm. Vandranunkel, Gul Åkande og Gul Iris..
Dag-pragtstjerne
alm. Vandranunkel
Gul Åkande
Gul Iris

Rødrygget Tornskade
Den 20. maj - Jeg gik en tur ned til Sjapmosen ved 20 tiden, vejret var jo skønt. På vejen derned så jeg flere Bynkefugle, og den Rødryggede Tornskade er også kommet på plads. Nede ved mosen var der flyveopvisning af Bobbeltbekkasinen, 6 stk ialt
Dobbeltbekkasin
Herhjemme er stæreungerne ved at vokse godt til, men særlig kønne er de nu ikke...
Stærehvalp

Den 18. maj - Jeg gik en morgentur langs Fladsåen.

Der er masser af Digesvaler derude, de har redehuller i skrænterne langs åen..

Rederne ligger ca. ½ m under jordoverfladen, og en sommer for nogle år siden da jeg kom derud, havde ræven gravet mange af rederne op..(øv)

og mens jeg sad og funderede lidt over det, kom denne hare luntende tæt forbi den opdagede mig vist slet ikke..


Den 4. maj - Endelig lykkedes det at få den smukke Aurora sommerfugl til at slå sig ned i mine Blåpuder, længe nok til at jeg kunne nå at hente kameraet. --De plejer ellers at være lidt flyvske..
- Her i formiddags ved 9 tiden, løb denne lille Rævehvalp rundt og legede med en plastikpose i vejgrøften på Munkevej.

-Så den har nok stået til en skideballe hjemme ved rævemor.

Men hvor er den er da nuttet.


Den 28/29. april - Var en morgentur ude ved Sjapmosen, hvor denne Knopsvane mavelandede lige foran mig.
Knopsvane
Der var osse for alvor kommet gang i Løvsangerne og Skovpiberne med deres karakteristiske sangflugt, hvor de flyver højt op i luften og daler ned som en lille papirflyver,
Skovpiber Løvsanger
Skovpiber