Den 24. maj - Gitte og jeg tog i eftermiddags en tur ud i Enderupskov, hvor vi gik den gule rute, for at lytte efter Turtelduer. Dem var der ingen af, derimod da vi kom ud i det østlige hjørne ved å slyngerne, var to Lærkefalke ifærd med at fange insekter i luften, som straks blev fortæret. - det var vildt fasinerende at opleve..:) desværre havde jeg kun min lille tele med..

Den 20. maj - Her i eftermiddags ringede Aksel fra Seem, og fortalte, at han havde Natugler i redekassen i år. Ungerne havde forladt kassen for et stykke tid siden, og kunne nu selv flyve rundt i skoven. Jeg kørte derud sidst på dagen, og efter lidt søgen, fandt vi uglefamilien.. :) - og det kom der denne lille serie ud af...(klik på billederne)
- Og hvis fugleunger kan være søde, så gælder det i særdeleshed disse to, som har en meget høj "nuttefaktor"..

Den 16. maj - Jeg kørte en tur langs Mellemvej, for at tælle Pomeransfugle. De var lidt flyvske idag, og sad spredt på flere marker.

Den 15. maj - Jeg tog kameraet med en tur ned til Astrup engsø, selv om vejret var trist og gråt, og slet ikke til foto. Men det lykkedes da at forevige et par søde Knarænder der gik og græssede på søbredden.

Den 3. maj - Det lader til at et Hedehøge par har slået sig ned på Ribe Holme. Her ses de i en barsk elskovsdans på himlen. Kort efter jeg tog dette billede, satte de sig begge ned på marken med 50 meters afstand, hvorefter hannen efter ca. 10 min. fløj hen og parrede sig med hunnen. -
På billederne ser det ikke ud til at nogen af fuglene er ringmærket.
Turen gik videre ud til Vilslev enge, hvor Sivsangeren netop er ankommet, og nu sidder og synger i toppen af en lille busk. - Eftermiddagesturen gik til Lindet skov, hvor Broget Fluesnapper også lige er ankommet fra de varme lande.
Her hjemme i haven, har det første kuld Solsorte unger netop forladt reden, selvom det stadig fryser om natten, og sidder nu rundt omkring i buskene eller på jorden, og kalder på mad...

Den 1. maj - En tidlig morgentur ud omkring Kammerslusen, hvor der idag var tre Atlingænder, (to hanner og en hun) i klæggravene. De fouragerede ganske tæt på vejen, så jeg nåede lige et par hurtige skud, inden de var svømmet over i den modsatte side af søen. -
Senere på formiddagen, kørte Gitte og jeg en tur ud i Enderupskov, hvor der både var Turteldue (to stk) og Sortstrubet Bynkefugl. (ligeledes to syngende hanner)
På vejen hjem, var det først Lærkefalk ved Brogård plantage, og senere Rød Glente ver Hareby, der måtte stå for skud.