Den 27. maj. - Himlen var underlig diset idag, og da solen brød frem, var der en ring omkring den, det hedder en Halo, har jeg Googlet mig frem til, og det er iskrystaller i 5-10 km højde der forårsager dette fænomen..
- I Ottersbøl-Mjolden området har Hedehøge hannerne travlt med at skaffe føde til sig selv og sin mage, som nu ligger og ruger. De afsøger markerne systematisk i lav højde.
Den gule Vipstjert er godt camoufleret i de gule rapsmarker..

Den 20. maj. - På vej hjem fra mit hedehøg job, kørte jeg om forbi Astrup engsø, hvor Kærsangeren her sad og sang i tagrørene. Jeg kan se at fuglen er ringmærket, så jeg skyder en masse billeder fra forskellige vinkler i håb om at kunne stykke nummeret sammen. Det lykkes, så jeg sender nummeret ind til fuglering.dk, som svarer tilbage, at fuglen er ringmærket i Belgien for to år siden.. sjovt..

Den 18. maj. - Haren her er ikke helt tryg ved at Rørhøgen hænger der og kigger lækker sulten på den..eller måske har den unger dernede i græsset, Ihvertfald lykkes det Haren at vinke Rørhøgen væk..

Den 14. maj. - Hedehøgen hunnen starter æglægningen og rugningen i disse dage, og den næste måned frem er det hannen der bringer føde til hende, som han afleverer i luften til hende. - (Her har han kastet en mus som hun netop har grebet.) Efter at have fortæret musen, flyver hun tilbage på reden, og ligger der indtil han et par timer senere vender tilbage med et nyt bytte..

Den 7. maj. - En snes Brushøns raster lige nu på de sorte marker på Ribe Holme. Hannerne har efterhånden fældet det meste af de flotte fjerkraver, som bruges på dansepladserne om hunnernes gunst, efter at have kæmpet drabelige kampe med rivalerne.
- og som det ses, fåes de i alle farver..

Den 5. maj. - Fuglesangen er godt igang nu, så jeg gik en tur i skoven ved Varminglund, hvor Løvsanger og Gransanger nu er ankommet, mens Fuglekongerne har været her hele vinteren.

Den 4. maj. - Var lige en tur ude på Mellemvej i Nr. Farup for at kigge til mine Pomeransfugle, og jo, de render stadig rundt derude i den sorte muld. - Og så var det idag jeg så årets første Hedehøg, i Varming ved Ribe Østerå.