De fleste billeder kan klikkes op...
Den 25. maj - Eftermiddagsturen gik til Rømø, nærmere betegnet Lakolk strand, hvor hannen af den Hvidbrystede Præstekrave, var ifærd med at kurtisere hunnen..
Morgenturen derimod gik til Kongemosen ved Lindet skov, hvor jeg igen fandt den lille Trane familie. (klik på billedet for at følge ungernes opvækst)
- Ved den østlige rasteplads ved Gelsbro, holder den Røgryggede Tornskade til..

Den 20. maj - Her til aften ved 20 tiden, kørte jeg ud på Mellemvej, hvor 17 Pomeransfugle fouragerede på en nyspiret kornmark. - Men det kan vist ikke vare længe, inden de sidste Pomeransfugle forlader Ribemarsken, for at drage videre til ynglepladserne på den høj nordiske tundra.

Den 17. maj - Jeg kørte en tur langs med digegraven, fra Jedstedvej til Kammerslusen, hvor der i øjeblikket er et mylder af småfugle. Herover er det Landsvalen der soignerer sig, og herunder hhv. Sivsanger og Tornsanger for fuld hals..

Den 15. maj - En arbejdskollega ringede og fortalte, at han havde set et par underlige brune gæs ved et par små søer, der er blevet gravet på Gl. Koldingvej. Jeg sagde, det lyder som Nilgæs, så jeg tog en lille smut derud, og tog et par skud af dem... :)

Den 14. maj - På rastepladsen ved Gelsbro holder den sortstrubede Bynkefugl til. - Til sammenligning ses den almindelige Bynkefugl herunder, som jeg skød på Mellemvej for en uges tid siden.
De sidste 2-3 uger har jeg brugt meget tid på at kigge efter Pomeransfugle på bla. Mellemvej, og en sidegevindst var den lille Dværgfalk. Man ser den som regel et par hundrede nede på marken, hvor den sidder på en jordknold, og den er sgu ikke til at få et ordentlig billede af.
Hvis man er til Nattergalesang, er det nu man skal en tur ud til Munkesøen. - En halv snes Nattergale sidder i øjeblikket derude, placeret rundt om søen. Sangen er mest intens i de stille forårsnætter, og drukner lidt om dagen i andre fuglestemmer og trafikstøj..

Den 10. maj - Det ser ud til at Traneungerne ved Lindet skov er i god tilvækst, de er blevet langbenet, og bevæger sig hurtig omkring nu. (klik på billedet for at se flere billeder)

- Iår har Sangdroslen valgt at yngle i nabolaget, den fouragerer dagligt på min græsplæne..


Den 3. maj - Imorges kørte jeg ud på Mellemvej, det er gerne der Pomeransfuglene mellemlander på deres vej nordover, og ganske rigtig, der stod 21 fugle på den bare sorte jord, og smukke, det er de jo..