Fiskehejrer
Den 25. maj - Jeg kørte en lille morgentur ud til Sjapmosen, hvor der stod ca. 20 Fiskehejrer, - og den Gråstrubede lappedykker svømmer stille frem og tilbage, imens magen ligger på reden og ruger..
Gråstrubet lappedykker og digesvale
Da jeg kørte hjem, så jeg denne trafikdræbte Grævling ligge i vejkanten. - så må vi bare håbe den ikke har et kuld unger der ligger og sulter derhjemme..
Idag har flere hundrede Gåsebiller indvaderet min græsplæne. - så jeg må hellere få nogen flere stærekasser sat op, Stære elsker nemlig gåsebillelarver...

Gråællinger
Den 18. maj - Så er næste generation på vej. - Her er det Gråandemor der er ude at fouragere med sine 8 små ællinger i Sjapmosen..
gråand m 8 ællinger
Ude ved Fladsåen, kom denne Gøg usædvanlig tæt på, da jeg gemte mig i det høje græs..
Gøg
-og så lige et billede af oversiden...Det var egentlig Digesvalerne jeg gik efter, men jeg så kun 4-5 stykker. Sidste år, på datoen, vrimlede det med Digesvaler derude, - hvad er mon årsagen til det???
Gøg
Maj - gøgeurt
ved Munkesøen er der godt gang i fuglesangen, 8 - 10 Nattergale tror jeg der sidder rundt om søen, og igen iår er der en enkelt sommer sangsvane derude.Langs vejen blomstrer den sjældne Orkidé Maj-gøgeurt med sine smukke violette blomster. Planten er truet af udryddelse, og er derfor fredet og må hverken graves op eller plukkes. Den har fået sit navn Gøgeurt fordi den blomstrer når gøgen kukker, og det sku være lige så sandt som skrevet står..