Den 30. januar. - I dag er det næsten storm vejr, og den Blå Kærhøg (hun) i modvind stod næsten stille i luften, da den var på musejagt..
- og hannen løb jeg på nede i Vester Vedsted enge..
En flok Pibeænder var gået i læ for vinden i klæggraven ved Kammerslusen..


Den 28. januar. - Her til aften er det blevet stjerneklart, så jeg måtte ud og se om jeg kunne spotte kometen med det mundrette navn C/2022 E3 ZTF, som lige nu bevæger sig i en bane mellem Karlsvognen og Nordstjernen, med en afstand, til jorden, på knap 50 millioner kilometer.

Den 19. januar. - I dag var der så mange Bram- og Blisgæs i Nr.Farup enge. De stor trives på de oversvømmede marker.
- og en lille spejling..
Den 18. januar. - I dag var der Havørn i Nr. Farup enge. Hvor der er Havørn, er der som regel også Krager. Deres mission her i livet, er åbenbart at mobbe Havørnen..

Den 11. og den 16. januar. - Gråpilen står allerede nu med gæslinger flere steder langs digegraven, og Viberne flyver i flok når de er mange nok.- jo jo, det lugter da lidt af forår..

Den 8. og 10. januar. - På de oversvømmede marker i Vilslev og Jedsted enge holder en flok Sangsvaner til, der er enkelte Pibesvaner imellem også.
Jedstedvejen her under er et af de steder der først bliver oversvømmet. Den står som regel under vand hver vinter i kortere eller længere tid. - Billedet her har været vist i "Vores vejr" på DR1
I det fine vejr, kørte jeg rundt et par timer på de små veje i Ribemarsken, for lige at se hvad der rørte sig. - Ved Tanderupvej lettede denne flotte Blå Kærhøg han da jeg kom for tæt på,
I Jedsted enge var den en lys variant af Musvåge, og ved Kammerslusen en Tårnfalk.

Den 3. januar. - Ved den lille bæk/fyldegrav ved Kammerslusen, holder Isfuglen til, og det har den gjort i mange år..