Den 27. februar - Her til aften var der det fineste Nordlys, så jeg kørte ud på diget nord for Kammerslusen, og rettede kameraet mod nord, og det var der rigtig mange andre der også gjorde. - Mange blev en smule skuffet i forhold til de flotte billeder der poppede op på nettet i løbet af aftenen, og flere har da også spurgt mig om hvordan Nordlys egentlig ser ud i virkeligheden. det har jeg prøvet at illustrere på disse tre billeder.
Som udgangspunkt kan man i Danmark ikke se nordlys med det blotte øje. Det kan man så alligevel godt en gang imellem i nordjylland, og i mandags var det så kraftig, at man kunne se det i hele landet. - det har jeg prøvet at illustrere på billede 1.
- Kameraets sensor derimod ser, afhængig af lukketid, meget mere end det menneskelige øje, Billede 2.
- derudover kan man efterbehandle billedet i fotoredigeringsprogrammer, og skrue op for farverne, så lyset bliver helt neon grønt, eller ligne noget man skal til nord Norge for at se. Billede 3
- Derfor er der så stor forskel på det man ser i virkeligheden og det man ser på nettet. ( I øvrigt er det lyset fra Esbjerg der ses neders til venstre.)
Den 18. februar. - Jeg var i dag ude i Nationalparken for at finde lidt forår i det fine solskins vejr. Sanglærkens triller høres nu mange steder, og der er masser af Viber og Stære derude..
- og bedst som jeg sad og skød på Stærene, panikkede hele flokken pludselig da Vandrefalken gik til angreb på dem. Den forsvandt dog hurtig igen uden fangst, og Stærene fouragerede videre som om intet var hændt..

Den 11. februar. - Selv om jeg nu har fotograferet fugle i godt 20 år, er det aldrig lykkes mig at komme på skudhold af Skovhornuglen. Det lykkedes så i går, efter et tip, og så oven i købet et par. - Selv om vi måtte en tur til Tønder, var det absolut hele turen værd, så tak for tippet Maiken..

Den 9. februar. - Jeg kørte i eftermiddags en tur ud i Ribemarsken, selv om det ikke lige var det bedste fotovejr. Ved Kammerslusen er det Fjeldvåge der spejder efter mus,
- og ved Tanderup digevej legede et par Havørne i luften,
- og på Mellemvej, næsten helt inde ved Nr. Farup, var der også et par Havørne..

Den 7. februar - En mindre flok Sang- og Pibesvaner fouragerer i øjeblikket på markerne omkring Arnum. To af Pibesvanerne er mærket med satelitsender, hvor jeg fik aflæst den ene. Satelitsenderen gør at man dagligt kan følge deres færden på denne Tyske side: https://zwergschwan.de/karte-senderschwaene hvor man også kan læse om hele mærknings projektet.