Søndag den 27. januar - Endelig idag ved 14 tiden klarede det lidt op i vejret, efter en kedelig og grå uge.

- Jeg snuppede lige en times tid ude ved Sjapmosen inden jeg sku hjem og se håndbold. Ved Stavnagergård, mellem Obbekær og Varming, kredsede denne flotte Blå kærhøg rundt over engene..

Sjapmosen var som sædvanlig, på denne årstid, meget affuglet, - et par Hvinænder lå på vandet og en enkelt Fiskehejre lettede da jeg kom derned.- En flok Halemejser på en 12 - 15 stykker, strejfede forbi i det lave buskads, jeg nåede at skyde 20 - 25 billeder, og så var de væk igen, - og jeg sku hjem og se håndbold....
- Nå jeg er den der er smuttet -

Den 19. januar. - Vi kørte en tur til Marbæk plantage, for at se om der skulle være lidt forår på vej..

Vi parkerede bilen på, en af de dertil indrettede, holdepladser og fulgte en af de delvis opmærkede ruter rundt i skoven. Opmærkningspælene må være sluppet op, fjernet eller rådnet væk og informationstavler er en mangelvare, - ihvertfald foregik den sidste halvdel af turen på egen hånd - og en times tid senere fandt vi tilbage til bilen igen..

-- Heldigvis var vejret jo dejlig, og små blandede mejseflokke strejfede omkring - og den Store flagspætte ville ikke fotograferes. ( de har det med at kravle om på bagsiden af stammen, hvis man kommer for tæt på..)

Nåh- ja, det var foråret vi ledte efter, -og vi fandt det.

Tornblad står i fuld flor derude i Marbæk, den skulle ellers først blomstre til april..

Herhjemme blomstrer Vintergæk og Erantis..

Så foråret- Tja det må jo være lige om hjørnet..


Den 2. januar - Jeg kørte en tur til Rømø her på den sidste fridag. Billedet ovenfor, er taget fra Rømødæmningen kort efter solopgang. Derefter gik turen ud på Lakolk strand hvor disse to Sandløbere fouragerede i vandkanten. Derefter gik turen ad Småfolksvej til Havneby. I tagrørene på småfolksvej var der en del blandede mejseflokke, bla. en albinistisk blåmejse/(Azurmejse).Jeg nåede at se den 1,5 sekund i kikkerten, så lettede flokken da en kondiløber kom forbi. øv øv ...
- Derefter gik turen til Ballum, hvor der i øjeblikket er masser af gæs på engene...øverst er det Bramgæs og nederst Blisgæs..
Derefter gik turen hjemad med Katastrofevejen fra Astrup op til Hviding engsø. Ved Astrup stod en flok Knop- sang- og Pibesvaner i en blandet flok på ca. 100 stykker. Længere mod nord ved Rejsbydiget stod 38 Kortnæbbede gæs..
De små elegante Skægmejser sidder og piller frøene ud af den visne blomsterstand på tagrørene...
- Og øverst oppe over digekronen, hænger Tårnfalken...

Rosenmåge
Den 1. januar 2008 - Gitte og jeg kørte en tur ned på fiskerihavnen i Esbjerg, hvor denne Rosenmåge har holdt til den sidste lille uges tid.

Det er 10. gang der er obset Rosenmåge her i landet, og den har da osse været lidt af et tilløbsstykke her i julen, hvor ornitologer fra hele landet er valfartet til...

Mågen er da også yderst samarbejdsvillig, når den poserer frem og tilbage foran kameralinserne - og gerne ned til et par meters afstand...

Rosenmåge