Den 28. januar - En arbejdskollega fortalte mig, at en af grågæssene, der går sammen med Svanerne mellen Damhus og Lustrup, er halsringmærket. Så jeg kørte derud idag, og ganske rigtig, den gik der stadig med blå ring med nummeret E06..- Jeg synes nu at ringen er alt for stor (høj) til sådan en forholdsvis kort gåsehals, den må absolut være generet af den..
Et par timer efter ( hold da op hvor det kører) at jeg indberettede gåsen, kom det svar fra Sverige:

Hej,


Tack för rapport om en märkt grågås med vindhängande foto. Egentligen skall gåsens nummer läsas som E90, men det kan man ju inte se. Vi har emellertid endast en av sådana möjliga kombinationer som 06 resp 90 samtidigt i bruk. Gåsen E90 tillhör de gäss som vi endast haft ett par rapporter på tidigare trots att det är fyra år sedan märkningen, så din observation är av speciellt intresse.

Bästa Hälsningar

Leif Nilsson

Den 22 januar - Idag var der 16 store og 1 lille Skallesluger inde i Dagmarsåen omkring Andeøerne..
Mellem Damhus og Lustrup går i øjeblikket en stor skøn blandingsflok af Sangsvaner, Grågæs, Råger, Alliker og Ringduer på en majsstubmark.. - De kan ses ganske tæt på, da de går helt ud til Lustrupvejen..

Den 9. januar - Sidste weekend ringede en dame fra Høm og fortalte at hendes Slørugle var død, den lå død ude i laden.............. - Igår ringede så en landmand fra Kalvslund og fortalte at han ligeledes havde fundet en ringmærket Slørugle, død ude i laden... Det lader til at vinteren er hård ved Sløruglerne iår, som dør af fødemangel og kulde. - 4 dage senere kom der svar fra Ringmærkningscentralen, (det må være verdens rekord) - den er mærket som unge d. 6-7-09 i Gredstedbro af Jonas Gadgaard...

Den 2. januar - Jeg var en tur ude på Låningsvejen for at se om der skulle være lidt liv derude, - Der var ikke meget, bortset fra Bjerglærker og Snespurve, der strejfede omkring i småflokke..
Snespurv