Den 15. januar - I den sidste tid har en Stor Tornskade holdt til omkring klæggravene ved Kammerslusen. - Og hvis man bliver i bilen, og nærmer sig helt forsigtig, vil den faktisk skide på at man kører ganske tæt på for at fotografere den ;)

Den 6. januar - Så er det enlig blevet lidt vinter, og vinterens første is i vadehavet kan nu opleves, som her ved Låningsvejen.

Den 2. januar - Godt nytår! - Sidste fridag, inden arbejdet kalder, skal bruges til fugle og foto, så jeg stod op før solen, og kørte en tur ud i Ribemarsken. - Idet solen stod op, gled en mørk snebyge ind over byen, og så var solen væk igen..
Snebygen drev over igen, og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel resten af dagen, som her ved Obbekær hvor der endda var en Bisol eller Solhund som den også kaldes.
Solhunden flammer.
I mandags kunne man se det optiske vejrfænomen bisol eller solhund som den også kaldes på himlen over Gelsåen ved Obbekær.
Solhunden er et optisk fænomen, som optræder omkring 22 grader til højre og/eller venstre for Solen, når sollyset reflekteres af de små iskrystaller i cirrusskyer.
Dette sker ofte, når solen står lavt som her. Disse skyer består af meget kolde iskrystaller med en typisk temperatur på omkring minus 40 grader Celsius. Derfor indeholder de intet flydende vand, men kun iskrystaller.

Ved P-pladsen for enden af Mosevej ved Bjerreskoven lykkedes det at komme på skudhold af den ellers så sky Skovskade.