Den 22. december. - Idag talte jeg seks Havørne ved Kongeåslusen. Et par stykker af dem fløj ind over Jedsted enge, på jagt efter julegåsen..

Den 18. december. - Godt 200 Traner, og omkring 100 Sangsvaner og enkelte Pibesvaner, fouragerer i disse dage på Majsstubmarkerne vest for Roager. Sidst på dagen trækker Tranerne ud på Råhede forland, hvor de overnatter i vandkanten, og de fleste svaner overnatter i Ribe østerå. - Og hvor er det fedt når landmanden lader sådan en lille stribe majs stå på roden, til stor glæde for bla. overvintrende Traner, Svaner, Gæs og Duer..

Den 15. december. - Det er koldt nu, jorden er dækket af sne, og fuglene sulter, så det er nu der skal solsikkekærner på foderbrættet..

Den 8. december. - Vinteren er efterhånden ved at bide sig fast, så jeg kørte en tur ude i Ribemarsken her til morgen, fra solopgang og så et par timer frem. - Her er det Sangsvaner i dagens første lys ved Kongeå slusen, og et kold spind ved Kammerslusen.
Tågen lå som en tyk dyne over Esbjerg.
En lille flok Kortnæbbede gæs kom ind over ved Kongeåslusen.
Sidst på eftermiddagen, kørte jeg ud til Råhede enge/forland, hvor 3-400 Traner nu holder til. De fløj sent ud på forlandet, og var svære at tælle pga. tågen.

Den 5. december. - Gitte og jeg var en tur på Lakolk strand her til formiddag, hvor en stor flok Snespurve fouragerede i det opskyl der lå på stranden.