Den 26. juli - Her til aften var der Havørn i Klæggraven ved Kammerslusen, og den sad læææænge på kanten, og jeg sad ligeså lææænge og ventede på at den skulle lette og måske fange et eller andet i søen. Det gjorde den ikke, det lettede bare og fløj ud over diget.

Den 23. juli - Dagens gåtur gik til Åskov hede, og det er rigtig varmt idag. - Der var en del Firben, men ingen Hugorm, og så var der denne sommerfugl, Sandrandøje hedder den, og den har jeg ikke set før. - Og så Klokkelyngen står i blomst lige nu med sine små fine klokker..
-På vejen hjem, gik det ind over Fladsåen og Hareby, hvor to Hedehøg hanner fouragerede over de nyslåede græsmarker, sammen med Rørhøg og Tårnfalk.

Den 21. juli - Turen gik idag ud til Fladsåen, hvor Blåbåndet Pragtvandnymfe, var igang med æglægningen, og det foregår ved at hunnen dykker ned under vandet og lægger æg på plantestænglerne, hvorefter hun efter et minut eller to, popper op til overfladen, hvor hun lige sidder og sunder sig et par minutter, hvorefter hun er klar igen..

Den 20. juli - Endelig sommerferie, så nu kan jeg også kigge fugle om onsdagen :) - så jeg stod tidligt op og kørte over på Lakolk strand, inden stranden bliver invaderet af badegæster. - Her var Splitternen ifærd med at stoppe fisk i halsen på ungerne. - Og det er sandelig en ordenlig mundfuld for sådan en bette splitterne hvalp..
- og så afsted ud og fange en ny fisk...
Dværgterner, Hav- og Fjordterner var der også....
Der var mange Sandløbere i Sommerdragt, og en enkelt Stormmåge med nummerplade.
- På vejen hjemover, gik det bla. ned over Ballum sluse, hvor Bysvalen her var ifærd med at fodre ungerne..

Den 3. juli - Her til aften tog jeg ud i skjulet ved Kammerslusen, for at kigge lidt på vadefuglene derude i klæggraven, og sjældent har jeg set så mange Sortklirer forsamlet på én gang, 30-40 stykker tror jeg der var. - derudover var der Brushøns, Hvidklirer, rødben og Viber.
- og så var der landsvalerne der nabbede indsekter på vandet.

Den 2. juli - Gitte og jeg tog på morgentur til Juvre enge på Rømø, hvor et Rådyr kom ganske tæt på bilen. Lidt efter rejste en Fasanhøne sig i det høje græs, og for at det ikke skal være løgn, så sad der en Hare 8-10 meter foran Rådyret.
- Herunder er det Tornirisk, skudt helt ude ved militærområdet.
- Til aften, kørte jeg ud i Ribe- og Kalvslund mose, for at tjekke Hedehøgene ud, som jeg tidligere har obset derude, - men der var bare ingen Hedehøg idag, så jeg brugte ventetiden på at fotografere årets nye Svaleunger, der var ude at prøve om vingerne kunne bære.