Den 22. februar. - Mere ugle. - Den flotte fyr her havde lige spist en mus, og var mæt og veltilpas, og sad på en pæl og fordøjede, og lod mig komme ganske tæt på.
Det kan godt være at dem i Smedeager og Jejsing går og praler med at Storken er landet i reden. - Men her i Skallebæk har vi et par, Godt nok ikke Storke, meeen et par Nilgæs kan vel også gøre det..

Den 17. februar. - Der er stadig Mosehornugler derude i Ribemarsken. Denne her er skudt i Hillerup enge, hvor den spejdede efter mus..
- og lidt efter mig....
Var en tur i Kalvslund området for at spejde efter Havørn, men ingen Havørn idag, derimod en flok Kortnæbbede gæs i Ribe mose.
I Jedsted enge er der lige nu mange Viber, Hjejler og Ryler på de våde marker..

Den 12. februar. - Det begynder at lugte lidt af forår derude i engene nu, Viberne samles på de oversvømmede marker, og Sanglærkens triller kan høres derude nu..

Den 1. februar. - Jeg var en tur ved Mandø ebbevej og Låningsvejen, torsdag i sidste uge, og fik der øje på den Blå kærhøg her, der fouragerede på engene umiddelbart nord for Vadehavscenteret. - Da den havde fanget en markmus, og satte sig til at fortære den, lavede Sortkragen her overraskelses angreb på den, for at lokke byttet fra den. Det lykkedes ikke, og efter tre angreb opgav kragen, hvorefter Kærhøgen kunne fortære sit bytte i fred.