Den 25. februar - Jeg kørte en tur mellem Kammerslusen og Kongeåslusen og tilbage igen, for at afprøve mit nye kamera og optik. -Vejret var ikke det allerbedste til foto, - finregn og dis, øv..

Fiskehejren stod ved Ribe Holme.

Den Store Skallesluger er overalt derude, hvor der er åbent vand. - Herunder letter en han fra en af de smalle afvandingskanaler..
Den forsjuskede Tårnfalk til højre, sad på Bådbyggerens garage tag, - mens Spurvehøgen er skudt i en villahave i Lustrup på vejen hjem. - Spurvehøgen ser unægtelig noget 'ondere' ud i blikket end Tårnfalken. - På billedet herunder, er det Vandrefalken der jager langs fyldegraven.

Den 21 februar - Billedet herover er taget mellem Roager og Frifelt, hvor himmel og hav (læs mark) næsten går ud i et. - Vi gider ikke mere sne, vi vil ha forår nu! - men flot ser det jo ud.
Snespurve på Ballum enge
- Så har jeg været en tur nede i Ballum enge, hvor 26 Snespurve fouragerede på en total snedækket mark. Der kan ikke være meget at leve af der. - Ved Ballum sluse lettede denne Rørdrum ved udløbet, og fløj nord på.
Rørdrum ved Ballum sluse
Musvåge i min have
Her til højre er det Musvågen der er landet på min græsplæne, for at afhente lidt lørdagskylling, fra igår, som jeg har lagt ud til den.
Mellem Tangevej og Obbekærvej, går en flok blandede gæs og svaner -(Grågæs, Kortnæbet gæs, Canadagæs og Sangsvaner) - En af de kortnæbbede var halsringmærket med nr. 54 - Når jeg finder ud af hvor den kommer fra, sætter jeg svaret ind på siden her......

Ups! der mangler et bogstav foran nummeret, så jeg må ud og se om jeg kan finde den igen..

nr 54

Sangsvane + Knopsvane
Den 20. februar - Endelig begynder det at tø, termometeret har sneget sig op på 3-4 +grader, med det resultat, at dagens tur i Bjerreskoven blev en sjappet oplevelse. - Der var en del Knopsvaner og en enkelt Sangsvane i Tved å. - Jeg har sat to billeder sammen, så man kan se hvor forskellige de er.
Til højre er det en ung Sangsvane der har begået selvmord ved at hænge sig i et træ. - Nej - den er fløjet ind i nogle højspændingsledninger, som går hen over skoven, hvorefter den er den styrtet ned, og landet med hovedet i en grenkløft.
Død Sangsvane (ungfugl)
Nylandet Sangsvane
- Sidst på dagen kørte jeg en tur ud til Kammerslusen, hvor min Rørdrum stod på sit sædvanlige sted. - Ved Ribe holme, talte jeg 17 Agerhøns i 2 flokke. Og det er jo dejligt at se, at de tilsyneladende klarer vinteren...
4 á 17 Agerhøns øst for Ribe holme

Den 14. februar - Så har sulten drevet Musvågerne ind i byerne, hvor chancen for at fange en småfugl, ved foderbrættet, er langt større end ude på landet, hvor den normalt hører til. - Her sidder en af slagsen, og holder øje med naboens foderbræt.
Musvåge i naboens grantræ

Den 7. februar - Jeg er for tiden ved at udskifte mit Sony/Minolta udstyr til Canon, og havde i dagens anledning lånt min svogers Eos500 + 100-400mm telezoom. Jeg kørte en tur ud til Kammerslusen. - Ca. en km nord for slusen fik jeg øje på denne Rørdrum der stod i camouflage positur i fyldegraven. - Jeg skød en snes billeder af den inden den lettede og fløj et par 100 meter mod nord, for så at gå ned i fyldegraven igen. - Jeg kørte derpå hjem, godt tilfreds med både motiv og udstyr....
Rørdrum i digegraven nord for Kammeslusen

Død Slørugle
Den 2. februar - Endnu en død Slørugle. - Min svoger har sendt mig nogle billeder af endnu en Slørugle som er bukket under i denne vinter. - Han fandt den i sin hestestald, som ligger ved Østskoven i Esbjerg. Fuglen er ringmærket af Søren Hansen som redeunge i Henne d. 15-6-09.