Den 12. februar - Hele fire Mosehornugler blev det til idag på en times tid aller sidst på eftermiddagen.
.
.
Fuglen herover, er skudt ved Jedsted engevej, hvor den sad og fortærede en mus på taget af en af hytterne derude.
(Mosehornugler er åbenbart ikke til medisterpølse, indvoldene bliver her sorteret fra)
- efter en lille snak med et par lokale fuglefotografer, kørte jeg hjemad sydover, og ved Hillerup engevej, musede fuglen her th.
.
.
- Da jeg kom ned til Mellemvej, sad fuglen herunder i et træ, blot 5 meter fra mig, medens en anden musede inde på den anden side af klæggraven.
Alt i alt en fed tur, selvom lyset forsvandt inden det hele startede...
- det skal ikke være ugler det hele, - dagens gå/motionstur gik til Lovrup skov, hvor jeg håbede på hvidvingede korsnæb. Dem fandt jeg ingen af, derimod var der en del Gråsisken.

Den 6. februar - Dagens Mosehornugle er fanget en lille kilometer nord for Kammerslusen, hvor den var på musejagt. - Samtidig med det, skulle den også holde øje med mig, som det ses på det sammensatte foto herunder. - efter flere mislykkede forsøg, fangede den tilsidst en mus som den straks fortærede. (kan klikkes op)
Ved Ribe holme er der både Stor- og Lille Skallesluger - herunder ses fem af de seks små Skalleslugere der for tiden holder til i den næsten tilfrosne Vesterå.
Der går stadig en del BramgæsYder Bjerrum. - Her th. ses en lidt afsyret variant af racen...

Den 3. februar - Fuglene blir sådan lidt halvtamme når vinteren strenges og temperaturen kravler ned på minus 12-15 grader. - Her lykkes det at komme ganske tæt på et par Mosehornugler ved V.Vedsted på vejen ud mod Låningsvejen.
kan klikkes op
- og så lykkedes det her i eftermiddags at aflæse den sidste af de to halsmærkede Pibesvaner (989A) der for tiden holder vinterferie ved Munkesøen.
herunder hilser et par Sangsvaner pænt på hinanden...

Den 1. februar - Nu er lyset heldigvis ved at vende tilbage, så jeg kørte en smut ud til Munkesøen efter fyraften. Her vrimler stadig med Canada- Blis- og Grågæs, og ca. 600 gulnæbbede svaner, hvoraf rigtig mange er Pibesvaner.

- Et par stykker af dem, er halsringmærket, hvoraf det lykkedes at aflæse den ene (091E) som er fra et Hollandsk mærknings projekt.

Der er forholdsvis mange grå fugle imellem både Pibesvaner og Sangsvaner, så det tyder på en nogenlunde ok ynglesæsson i 2011.