den 30. oktober - Her idag, sidst på eftermiddagen, var der IsfuglRibe Holme, og Sortstrubet Bynkefugl ved Kammerslusen.
- og Vindrossel og Sjagger er nu igang med at høste bærrene af Hvidtjørn.

den 28. oktober - Idag lå denne Spættede Sæl næsten helt oppe ved P-pladsen ved Mandø ebbevej. Den er nok kommet ind med vandet, og så glemt at komme med ud, da vandet trak sig tilbage igen. - Så er der ikke så meget andet at gøre end at ligge og vente på at det skal blive højvande igen.

den 28. oktober - En meget stor flok Hjejler på flere tusinde individer, er i øjeblikket forsamlet på engene omkring Kammerslusen. - De våde enge virker som en magnet på vadefuglene.
Og hvor der er Hjejler, er der som regel også Viber, Stære og Ryler.
Og Jedsted enge er stadig oversvømmet.
Og så har Bramgåsen for alvor slået sig ned i Ribemarsken, jeg tror der er omkring 5000 af dem lige nu..

den 27- oktober - En lille tur til Lindet skov imellem bygerne, hvor solen tittede frem. - Skoven står lige nu i de smukkeste efterårsfarver. Om en måned er det hele forbi, og træerne står nøgne og grå tilbage. - Billederne er, som såden, ikke tænkt som egentlige motiver, mere som en pallet af efterårsfarver.

den 25. oktober - Det blæser kraftigt, og vandet står helt op til P-pladsen ved Låningsvejen, og en stor blandet flok Pibe- Fløjls- og Spidsænder fouragerer på Låningsvejen, mens Spurvehøgen nabber en Bjergirisk.

den 23. oktober - Kørte idag en tur ud ad Låningsvejen, hvor denne smukke Sølvhejre, stille og rolig, fløj lige hen over bilen. En flok Bjergirisk på knap et par hundrede stykker, er kommet hertil fra Norskekysten, for at overvintre. De flagrer rundt imellem de visne frøstande, mens den ensomme Storspove spankulerer rundt i det lave vand

den 22. oktober - I de sidste par uger, har fire Blå Kærhøg holdt til i Hillerup enge, to hanner og to hunner. Her er det en af hannerne der er kommet på skudhold. - Og når nu Hedehøgen har valgt at drage sydpå og ned i varmen om vinteren, er det jo dejligt at dens nordiske fætter kommer herned for at overvintre.

den 17. oktober - Jeg var idag en tur rundt i landskabet for at fotografere småfugle, og hvad der nu ellers måtte dukke op. - her er det, den altid fotogene Rødhals og nok årets sidste Gransanger ved Munkesøen, og sidst, Fuglekonge i Varminglund.

den 17. oktober - Der er rigtig meget vand i Østeråen lige nu, så Seem kirke ligger på en stribe land imellem himmel og hav. (å)

den 14. oktober - I dag kom jeg ganske tæt på Sortkragen her, i Jedsted enge, der var ved at fortære en mus, det har jeg aldrig set før.
I Jedsted enge står der rigtig meget vand efter de sidste dages kraftige blæst, og Jedstedvejen er oversvømmet på et langt stykke. her er et kig ind mod Ribe..

den 7. oktober - Jeg er inviteret med på Nationalpark skibets sidste tur for i år, inden den lægges op for vinteren. Turen gik fra Kammerslusen til Ribe og retur igen, i det smukkeste efterårsvejr. - Tak for turen, for kaffe og godt selskab.

den 7. oktober - En tur ud til Kongeåslusen bød på både Havørn, Isfugl og Mink. Havørnene var dog lige fløjet, da jeg tog billedet herover.
Efter en kold nat med rimfrost i græsset, er det jo skønt lige at komme op og få varmet fusserne.., som her på Mandø

den 2. oktober - Idag lykkedes det mig at komme på skudhold af Skægmejserne i den gamle åslynge på Ribe Holme. Her er det hannen med den flotte skægstribe.