Den 31. oktober - Jeg kørte i eftermiddags ud i Nr. Farup enge, for at finde Holger, i skikkelse af en Rødhalset gås imellem ca. 5 - 6000 Bramgæs. - Det var nu ikke så svært, da den gik 40 - 50 meter fra vejen.

Den 23. oktober - Jeg kørte en tur ad Låningsvejen til Mandø, og tilbage igen, uden at se ret mange fugle. 8 Mørkbugede Knortegæs, Regnspover, Hvidklirer og Rødben (herover) - det var hvad det blev til..

Sidst på dagen, ved 17.30 tiden slog denne Spurvehøg en Solsort på min græsplæne. Desværre småregnede det og det var ved at blive mørk, så billederne blev derefter. Hele seancen tog omkring en times tid, derefter var der kun fjer tilbage.

Stærene er flotte lige nu, i deres metal skinnende fjerdragt...
I Jedsted enge og på Jedsted forland, er der i øjeblikket vildt mange Hjejler...
Hvormange Hjejler er der på billedet herunder? - ( jeg har talt dem ) Prøv så at klikke på billedet

Den 19. oktober - Jeg kørte en 'efter fyraftens tur' ud i Nationalparken, nærmere betegnet Ribemarsken, for at se hvordan det stod til, og det er da virkelig noget fuglene har taget til sig. - 1500 Bramgæs var ifærd med at lave Grå sol ved Jedstedvej mens et par tusinde hjejler lave Gul sol i baggrunden...

Har de to fugle samme farve? -

Prøv at klikke på billedet.....

Den 10. oktober - Gitte og jeg stod tidlig op, smurte en madpakke, og kørte så til Grærup langsø, for at se om vi kunne finde Kronhjortene. - Vi var der ved solopgang, men det var desværre meget tåget, og det blev liggende til langt op ad formiddagen. - Vi fandt heldigvis hjortene, og fik nogle tågede skud i kassen. - men der skal vi helt sikkert op igen.
Her til aften var der fuldt hus i fugletårnet ved Ribe Østerå. -
Herover er det Spurvehøgen der motionerer stærene.
På det sidste er folk begyndt at tage opstilling helt nede ved tagrørene, hvor Stærene går til overnatning, med det resultat at fuglene nu er rykket længere øst på. - Det er en rigtig dårlig idé at gå så tæt på, da det forstyrrer fuglene. - Sort sol skal ses i det store perspektiv, og ses bedst fra den gamle Haderslevvej mellem Vittenbergskolen og Damhus, eller fra fugletårnet på nordsiden af åen.
Her hjemme i haven har jeg haft besøg af bla. Gransanger og Jernspurv, der er ifærd med at tanke op til turen syd på.

Sammensat foto af Fiskeørn
Den 3. oktober - Jeg var, sidst på dagen, en tur ude ved Gl. Hviding engsø, hvor Fiskeørnen fouragerede over søen.
-Efter et kvarters tid, stod den stille i luften og "musede" ( eller "fiskede") i det aller fjerneste hjørne, desværre.

Pludselig pakkede den vingerne sammen og kastede sig i søen, for derefter at komme op med en Skalle.

- Det var sgu fedt at stå og se på, - men næste gang vil jeg gerne have den lidt tættere på :o)


Den 2. oktober - Gitte og jeg kørte lige over middag, en tur til Rømø, hvor vi gik en tur i kirkeby klitplantage. - På Ballum forland, umiddelbart syd for Rømødæmningen, gik der Bramgæs, så langt øjet rakte.
- De Røde skovmyrer havde et spor tværs over ridestien i skoven, hvor de havde vældig travlt med at slæbe rundt på døde artsfæller, eller hvad det nu var de havde gang i. - Sæsonafslutningen må efterhånden nærme sig for skovmyrerne.
Lakolk strand spænede Sandløbere og Dværgryler rundt i vandkanten.
Her er en ung Svartbag ifærd med at udhule en død Sæl, der er skyllet op på stranden.

Den 1. oktober - Jeg kørte til Damhus for at finde noget Sort sol, - det var der nu ikke meget af, så jeg kørte en tur ud til Kammerslusen for at lede efter Stærene, og fandt da også en lille flok i Nr.Farup enge. De var ikke helt mange nok til at lave Sort sol, men et lidt anderledes Stærebillede blev det til alligevel.----( Det kan klikkes op i stor størrelse. )