- Kan klikkes op i stor størrelse
Den 29. december - Jeg kørte i formiddags en tur ud på Varming hede, og til Sjapmosen. - På Varming hede, jog et Mejsetog forbi, bestående af 30 - 40 Blåmejser og Halemejser. De er svære at tælle, da de er i konstant bevægelse hele tiden..

- Sjapmosen var tilfrosset, så jeg kunne gå på isen og se det hele fra en lidt anden vinkel end jeg er vandt til...

- I den østlige ende af mosen sad den Store Tornskade, på sin udkigspost, i toppen af et Grantræ
Jeg kørte videre ud til Lindet skov. - En Ræv luntede over vejen, og ind på gårdspladsen ved et hus..

Den havde fået færden af noget..

Den sneg sig ind på byttet, - en mejsekugle, - tog den i munden, og skyndte sig over i skoven igen..

Den må være meget sulten, når den opfører sig sådan midt på dagen..

- Kan klikkes op i stor størrelse

Den 24. december. - Netop som jeg stod og fotograferede fuglene på foderbrættet, dukkede Spurvhøgen op og snuppede en Kvækerfinke i luften, så er julemiddagen da reddet.

Den 22. december - De er ikke nemt for Fjeldvågen at fange mus, når landet er dækket af et 10 - 15 cm tykt snelag. Fuglen er fanget nord for Kammerslusen.

- Derimod går det nemmere for den Store Skallesluger, som her ved Skibbroen i Ribe..


Den 19. december - Gitte og jeg gik en tur rundt om Åskov hede i eftermiddags, vejret var jo skønt, og som det ses på billederne af hhv. Topmejse og Sortmejse, er der meget julet derude.

Grønsisken
Den 12. december - Igår var det tøvejr, og alt sneen forsvandt. - Idag er det 5-6 graders frost med sol og blæst, altså rigtig s.... koldt, så dagens skovtur skulle ikke være så lang. - Så vi travede en tur rundt i Jens Hansens skov i Faurholt. - Der var mange mejser og Fuglekonger i skoven, og en lille flok Grønsiskener (herover) der spiste frø fra Lærkekoglerne....

Jens Hansen var ungkarl, og havde ingen arvinger til gården, så han forærede ejendommen til 4H, og skoven overtog skov- og Naturstyrelsen,

Smukt ser det jo ud omkring den lille skovsø...
NV for rundkørslen nord for Skærbæk, gik i eftermiddags et par hundrede Sangsvaner, ca 100 Grågæs og en halv snes Pibesvaner..

Sangsvaner, Grågæs og Alliker skudt i dagens sidste lys...
Den 9. december - Det ser ud til at vinteren er kommet for at blive, og igen i år er der en stor blandingsflok af Sangsvaner, Grågæs og Alliker på Majsstub markerne omkring Lustrup. Ca 300 Svaner, 100 gæs og 4-500 alliker. - Fuglene er faktisk svære at få øje på, når de fouragerer på de halvt snedækkede marker i dagens sidste lys, til gengæld kan de høres flere kilometer væk. - Der er forholdsvis mange ungfugle i Svaneflokken, så det kunne tyde på en god ynglesæson for Sangsvanen.

- Jeg kørte en tur ud i Farup enge, og der var næsten fugletomt. - En enkelt vissen rimfrost belastet tagrørsblomst var hvad det kunne blive til.


Den 5 December - Der er livlig aktivitet ved foderbrættet i disse dage, hvor sneen dækker alt. - Og idag havde jeg nordisk besøg ved brættet, hvor både Kvækerfinke og Dompap kiggede forbi.

Den 3. december - Jeg kørte en tur langs diget, fra Kammerslusen til Vilslev enge, og der er ikke mange fugle i området. - Herover er det den lille sangsvanefamilie der flyver ud i solnedgangen ved Jedsted forland. -

- En lille flok Råger holder til omkring Burger king, hvor de rydder op i junk fooden som falder ud af hænderne på folk der ikke kan finde skraldespanden. - Fyren herunder napper sig lige en Cola is...