den 28. september - Superblodmåne, - det lyder drabelig og lidt Draculaagtig, jeg synes nu nærmest den ligner mest en lidt overmoden blodappelsin. - Det var heldigvis skyfrit mellem kl. 04 og 05, hvor hele seancen foregik, men det er en kamp mellem ISO og lukketid, for der er ikke meget lys i en måne der er godt formørket.. (skal ses i str. xl.)
Den 20. september - Her til aften var der masser af Stære i Vilslev enge, problemet var bare at de fløj ganske lavt, og kom ikke op over digekronen inden de gik til ro for natten. - Baggrunden var ellers helt perfekt til fede Sortsol fotos, men det må blive en anden aften...
Eftermiddags turen gik til Lakolk strand, hvor to mærkede Måger spangulerede rundt på stranden. Sølvmågen herover er efterhånden ved at være en gammel kending, det er 5 år siden vi mødtes første gang.. Stormmågen herunder, har jeg ikke set før.

Den 19. september - Så oprandt dagen for den årlige tur til Grærup langsø, hvor Gitte og jeg bruger et par timer eller tre på at se på Krondyr. - ca. 140 dyr fordelt på 4 rudler, er et imponerende skue i fri natur.

Den 18. september - Fredag eftermiddagsturen gik fra Ribemarsken, hvor der var en smule sortsol og lidt Domkirke, langs diget til Astrup engsø, hvor en ung Rødrygget Tornskade gjorde hvil på rejsen sydover til de varme lande.

Den 8. og 9. september - Her på det sidste er der gået lidt rigelig solnedgang i det. - Det er mig ellers lidt imod med alle disse orange billeder :) men det er svært, ikke at lade sig rive med, af den smukke stemning, hvor farverne skifter fra blåt over orange/rød til godnat, som her ved Låningsvejen og Kammerslusen. (prøv at klikke et par gange på dem til str. xl)

Den 3-4. september - De fleste gange er der 2 - 3 stykker, men i fredags var der hele 9 Sortterner ved kammerslusen. De er svære at fotografere, da de er små, hurtige og skifter retning hele tiden. - Men det lykkedes da at lave en lille serie, hvor de fouragerer over klæggravens lave vand.

Den 3. september - kørte jeg en tur til Vilslev enge, for at se på Sortsol. Der er ved at være en del Stære i området, og det er også her, Vadehavscentret kører ud til deres sortsol arangementer.