Den 29. november - I lørdags kørte jeg langs med diget, fra Astrup engsø, og op til Gl. Hvidding digesø. - begge søer er frosset helt til, på nær en lille våge, hvor Ænder, Blishøns og Svaner samles i. - Det kan blive en lang og hård vinter for fuglene at komme igennem, hvis det fortsætter på den måde...
På engene ved Ballum sluse, går der i øjeblikket tusindvis af Bramgæs, og flere vælter ind over diget, ude fra forlandet..

Den 10. november - Øv! - her i morges ved 7 tiden, fløj denne trækkende Skovsneppe imod mit køkkenvindue og brækkede nakken. - Jeg troede faktisk ikke at Skovsnepper bevægede sig ind i byens villahaver...

Den 6. november - Idag skinnede solen fra en skyfri himmel, så man burde jo gå i haven, og rive de sidste blade af græsplænen, - men det må vente til en anden dag. - Jeg kørte i stedet for en tur ned til Astrup engsø, hvor en lille flok Gråsiskner vimsede rundt i Regnfanens visne frøstande.
Jeg fortsatte nord på langs diget, til Gl. Hvidding engsø, hvor hhv. Vandrefalk og Fjeldvåge holdt øje med mig. -Iøvrigt var der forbavsende få gæs i området fra Ballum til Hvidding.