Den 24. april - Jeg måtte lige en tur ned omkring Lovrup skov igen her til morgen, inden jeg kørte op til Hønning plantage. - Der var ingen Røde Glenter at se, derimod en tidlig ankommen Hedehøg der fouragerede over kornmarkerne langs Poulskrovej...

Den 23. april - Jeg brugte imorges et par timer i Lovrup skrøb, som er den sydligste, og mest forsømte del i vores caretakerområde. Der var ikke det helt vilde, pånær en enkelt Grønspætte. - På vejen tilbage så jeg et par Røde Glenter fouragere over Lovrup skov. - Det så rigtig spændende ud, så Gitte og jeg kørte en tur derned, og gik en aftentur rundt i skoven, mens den ene af Glenterne kredsede over kornmarkerne :o)

Den 21. april - Jeg kørte i eftermiddags en tur til Mandø. - Turen derover var forbavsende fugletom, det er der så til gengæld ikke på Mandø, - der er stadig flere tusinde Bramgæs og en del Knortegæs.
- Billedet herover viser Rørhøgen der fouragerer over klæggravene, og samtidig motionerer Torniriskerne, når den kommer for tæt på. -
Og herunder er det den elegante Stenpikker, som der også var en del af derovre.

Den 20. april - Nøj hvor er der mange Bramgæs i Ballum enge og forland for tiden. - Jeg vil skyde på, der er mindst 15000 fugle. - Her kommer de væltende ind over diget, for så at gå ned på de ny tilsåede marker i engene.

- Bemærk de to forreste fugle til venstre, er ringmærket på begge ben, men jeg kunne desværre ikke aflæse dem. - Hvis fuglene er mærket som redeunger fra samme kuld, tyder det på at familien holder sammen igennem vinteren. - Jeg vil ellers mene det skulle være nemt at blive væk i sådan en flok :o)

-Og den Store Kobbersneppe er ved at være på plads.
Herunder er det Rørhøg hunnen der fouragerer over tagrørene ved Astrup engsø...
Kan klikkes op.
Eftermiddags turen gik til Enderupskov, hvor vi nabbede den gule rute (Gitte skal jo også ha motion) - Herover er det Citronsommerfugl der dypper snablen i Pilens blomst. - og herunder er det en nyankommen Munk der netop har fanget en flue.

Den 19. april - Jeg tog en tidlig morgentur til Lindet skov og Hvidbjerg mose for at prøve om jeg kunne finde den Lille flagspætte, - det lykkedes dog ikke i denne omgang.
- Derimod så jeg en enkelt Trane, i dagens første lys, ved Skallebækken, og det er jo gode tegn, for så ligger magen jo nok og ruger. - I naturskoven sad Hulduen og holdt øje med mig..

Gul vipstjert
Den 18. april - Dagens morgentur gik til Ballum enge, hvor der stadig er mange Bramgæs, - og så disse to Vipstjerter. - Det var ikke nogen stor oplevelse, da det var meget tåget dernede.
Nogle af billederne kan klikkes op i stor størrelse..
Hvid vipstjert
Vejen hjemover, gik forbi Astrup engsø, som også har sin egen Blåhals. -
Eftermiddags turen gik til Lindet skov, hvor Bøgen netop er sprunget ud. - Det vrimlede med småfugle, især Gransangere og mejser, var der mange af, og de er jo til at få øje på, nu hvor der ingen blade er på træerne. - Herunder er det Spætmejsen, der netop har fanget en rød Bille.
Og Gærdesmutten og Sortmejsen vimsede rundt i trætoppen..

Den 10. april - Morgensol, morgendis og Bramgæs over klæggravene ved Kammerslusen...
Kan klikkes op i stor
Så er der for alvor kommet gang i fuglesangen. Blåhalsen herover, sidder i digegraven mellem Bjerrumvej og Kammerslusen. Ligeledes sidder der en i digegraven nord for Kammerslusen ud for Klæggravene, en 100m nord for Mellemvej, ved Hillerupvej, ved Vilslev Bjergvej og Ribe holme, og der sidder helt sikkert mange flere rundt omkring.
Så er den Gule Vipstjert og Stenpikkeren dukket op
Her sidder Tornirisken og synger...
- Og Rørspurven brøler mod himlen...
Stenpikker

Den 6. april - Den sidste uges tid, har jeg haft en syngende Sangdrossel her hjemme i haven. - Hold da op, hvor synger den højt i forhold til de andre småfugle....

Den 4. april - Bag ved Frem sodavandsfabrik er der et lille oversvømmet, sumpet område, som for tiden virker som en magnet på fuglene. Idag var der bla. Pibeænder, Krikænder, Gråænder, Knarænder, Atlingænder, Skeænder, Grågæs, Hætte- og Stormmåger, Hvide vipstjerter og Viber.
Så har jeg forresten stadigvæk et par Kvækerfinker her hjemme ihaven, som ikke kan undvære mine solsikkekerner. Det må snart være tid at drage nord over..