Den 30. april - På Mellemvej, 1 km vest for Nr. Farup, går i øjeblikket 20 Pomeransfugle på en sort mark. - Billedet er taget kl. 20.15 i dagens sidste lys, derfor den dårlige kvalitet. - Mellemvej har i flere år været sikker Pomeransfugle lokalitet..

Den 26. april - Endelig kom Storken til Ribe. - I går aftes kl. 19.00 landede den i reden på Haderslevvej, og straks imorges gik den igang med at udbedre reden. -

Fuglen er ikke ringmærket, så det tyder på at det er en omstrejfende ungfugl, der kan se at Ribe måske kunne være et godt sted at slå sig ned. - Lad os håbe at der dukker en mage op inden længe..

Dagen efter kl. 10.00 forsvandt Storken, og ingen har set den siden. - Samme dag kl. 17.00 blev en Hvid stork observeret mellem Kolding - Vejle, så måske......

Den 25. april - Jeg var imorges en tur ved Sjapmosen og Varming hede, hvor jeg bla. løb i denne, forholdsvis tidligt ankomne Tornsanger. -

Iår er der ingen Gråstrubede lappedykkere i mosen, det har jeg aldrig oplevet før, så jeg gad vide om vinteren har været lidt hård ved dem..

På billederne herunder er det hr. og fru Gråsisken i det helt rigtige morgenlys.

Ellers har jeg investeret en skilling i nyt (brugt) camouflagetøj. Og jeg tror faktisk at det gør en forskel, da den Hvide vipstjert landede på en gren 3 meter fra mig, da jeg stod ved mosen, iført mit nye outfit...:o)

Derefter var det så hjem og i bad, og resten af dagen, stod så på Stines konfirmation...


den 24. april - Jeg var en tur i Ballum enge imorges. - På vejen hjem kørte jeg ud omkring Gl. Hviding engsø, hvor det lykkedes at få et billede af Blåhalsen. - Det er ikke verdens bedste, men til gengæld er det mit første...:o)

Den 14. april - Så er Frøernes paringstid så småt begyndt, som her i digegraven, syd for Jedstedvejen..

Den 11. april - Så er 11 dages Påskeferie ved at være slut. :(
- Jeg startede dagen med at køre en tur rundt om Mandø, hvor Klyderne lavede synkron flyveopvisning mod himlen.

.

.

.
Måske burde man genoverveje at åbne skolen igen derovre, da ikke alle tilsyneladende kan læse.
- og nu da vi er det vrantne hjørne.

- Her har en hjernedød jæger været igang med at indskyde riflen langs med Katastrofevejen nord for Kammerslusen.

Utrolig at sådanne tåber har lov til at gå frit omkring med skarpladte våben, det ender galt en dag..

Eftermiddagsturen gik til Lindet skov, hvor Gitte og jeg gik den gule (sydlige) rute. Undervejs stødte vi på den Lille Korsnæb ( 4 hanner) der i bedste papegøje stil kravlede rundt i Lærketræerne.

De var meget tillidsfulde, så vi kunne komme ganske tæt på..


Den 10. april - Gitte og jeg kørte til Rømø, og gik en tidlig morgentur i Kirkeby plantage. Her lykkedes det at skyde den lille Fuglekonge i flugten... - Derefter gik turen til Havneby, hvor denne Husrødstjert sad på hydraulikslangerne på en rendegraver. Den er, om nogen, industriens fugl, da den ofte træffes på fabriksområder..

Den 8. april - Jeg kørte en aftentur ud til Kammerslusen, for at kigge efter Blåhals. - Dem var der ingen af, derimod var den Gule vipstjert ankommet, hele 2 endda. -

Det er tidligt, da den normalt først ankommer sidst på måneden.

Jeg fortsatte nord på, for at returnere med Jedstedvejen. - 500 m mod øst, stod ca. 1000 Bramgæs sammen med omkring 200 Kortnæbbede gæs, hvoraf fire af dem var halsringmærket. - Jeg opdagede først den fjerde, da jeg kom hjem og fik billederne over på computeren, så den fik jeg altså ikke aflæst. - Det må blive dagens opgave imorgen.
Billederne er ikke særlig gode, da de er taget ved 20 tiden i dagens sidste lys...
Dagen efter fik jeg den sidste gås aflæst, den hedder : hvid ring C94

Den 6. april - Der er stadig en del Bramgæs Mandø, (dog knap så mange som sidste år) og i flokken går denne meget lyse (melanistiske) variant af racen.
På molerne ved Mandø sluse, rastede 400 -500 Strandskader.

Den 5. april - Nu er det sommer, eller? - Svalen er ihvertfald kommet. - Tre Landsvaler så jeg i formiddags ved Dagmarsåen.

Jeg synes det er meget tidlig, efter som at vinteren først lige har sluppet sit tag..

Herunder et voldtægtsforsøg med 3 hanner og en hun.
Gråandrikkerne er i øjeblikket meget hårde ved hunnerne, som her i Dagmarsåen..