Den 25. april - Her til aften opdagede jeg den Store Flagspætte sidde og hakke i en gren i min nabo´s store egetræ. - Jeg har ikke set den hele vinteren, så det var da et glædeligt gensyn...
Stor Flagspætte i naboens egetræ

Den 23. april. - Dagens tur gik ud til Sjapmosen, som jo er "mit sted" .- På "vores" mark gik denne lille seksender buk. På vejen ned til mosen, fotograferede jeg en anden Råbuk med betydelig større opsats.

- I mosen var de sædvanlige Gråstrubede - lille- og toppede lappedykkere.

- Så var der Gravænderne der ikke var helt enige...
Gravænder
Munk
På vejen hjem over Varming hede, hørte jeg årets første syngende Munk og en enkelt Skovpiber med dens karakteristiske sangflugt..
Skovpiber

Den 22. april. - Jeg har 4 feriedage der skal fyres af, inden d.1. maj, - så det vil jeg gøre i denne uge, og vejret er jo perfekt til fuglekig og foto, - Jeg startede imorges ved Munkesøen, -derefter ud til Gelsbro dambrug, hvor denne Fiskeørn kredsede rundt over dammene..
Fiskeørn med mobbende Krage lige i hælene
Turen gik videre ud til Enderupskov, hvor jeg var ved at træde på denne Hugorm der lå og solede sig...og derefter ud til Fladsåen, hvor en håndfuld Digesvaler har indfundet sig ved kolonien...Derefter kørte jeg ud til Brogård plantage for at lytte efter Grønspætten (jeg hørte den sidste år) - men idag var den tavs. - Derimod lå der efterladenskaber fra et Skovsvin ved P-pladsen.Et Skovsvin kan som regel kendes på den store ølvom og når de lufter hunden, så lader de den enten løbe uden snor, eller ved siden af bilen i moderat tempo..Nej lad os få de tyske øldåser med i vores returpantsystem, så slap vi måske for at se disse Slotsøldåser overalt i naturen.
Hugorm
et Skovsvin har været på spil..
-Nå, det var et surt opstød - turen gik videre til Kammerslusen hvor denne Musvåge hang og musede..derefter videre til Jedsted mølle, hvor bøgen lige var sprunget ud, og den lille Gærdesmutte sang med sin høje skingre stemme
Musvåge ved Kammerslusen
nyudsprungen bøg ved Jedsted Mølle
Gærdesmutte ved Jedsted Mølle

Bogfinke - for fuld hals...
Den 13. april. - Gitte og jeg kørte en tur til Rømø og gik en formiddagstur i Kirkeby plantage.

Nu er der for alvor kommet gang i fuglesangen, her er det en Bogfinke der siger: det-det-det-ka-jeg-da-sig-li-så-tit-det-ska-være.

Gråsisken
Der var masser af småfugle derovre i Fyrretræerne. Her er det Gråsisken og Tornirisk,

- nederst er det Gransangeren som lige er vendt tilbage fra Middelhavsområdet.

Tornirisk
Gransanger

Den 4. april. - Herhjemme i haven er Solsorten gåat igang med at bygge rede.

Hold da op hvor kan de ha meget med,på én gang..