Den 27. juni - Jeg kørte en tur ud på Ribe mosevej for at kigge lidt efter Hedehøgen, men den var der ikke. derimod var en Stillits familie i fuld gang med at pille frø ud af Tidselblomsterne. - Pludselig dukker Mosehornuglen op, lavt over engen, og med ét er alle småfuglene pist væk. -

Uglen sætter sig på en balletransportør, og kort tid efter dukker Hedehøgen op, og laver en loop ned over Mosehornuglen ligesom for at markere, hvem der bestemmer her..............fedt med sådanne arter 2 minutter hjemmefra!!


Den 24. juni - Jens fortalte i fredags, da vi var ude at ringmærke hans Slørugleunger, at han havde set Mosehornugle i Ribe mose.
- Og ganske rigtig, da jeg her til aften, kørte ud på Mosevej for at kigge efter den, sad den lige pludselig der på en pæl. Jeg nåede lige et enkelt skud af den i farten, inden den forsvandt. - Jeg genfandt den senere på Ribe Mosevej, hvor den fouragerede, og i perioder kom ganske tæt på.
- Pludselig kom en ung Hedehøg ind i billedet, og jeg nåede lige et par skud på stor afstand, og så var den væk igen.
- men to fuldfede arter på en halv time i Ribe mose :-)

Den 22. juni - Jens fra Kalvslund, ringede igår og fortalte, at nu havde han et kuld næsten flyvefærdige Slørugleunger klar igen. - Vi blev enige om at få dem ringmærket hurtigst mulig, så her er det John Frikke der må stikker næsen i den ildelugtende redekasse. - så blir det jo spændende at se om der kommer et kuld mere til efteråret.

Den 20. juni - Gærdesmutten har rede i et stort Grantræ i min have. Her sidder den og synger med sin gennemtrængende skingre stemme i toppen af en Cypres.

Den 18. juni - Efter eftermiddagens skybrud, klarede det til aften op i vejret igen. - Så jeg kørte en tur ud til Fladsåen, hvor denne smukke Lærkefalk fløj rundt og fangede Guldsmede i luften, som den straks fortærede. - Det var et lækkert syn.
Jeg fortsatte turen rundt om Kammerslusen, og Nørre Farup enge, hvor Mosehornuglen her fouragerede. - Efter at jeg havde siddet og kigget på den i et kvarters tid, kom den tilsidst helt hen og hilste på mig.

Den 11. juni - Hele 4 Storke blev idag set ved Ribe Østerå, og i Inges Rede på Haderslevvej, men de forsvandt vist ligeså hurtig igen, som de kom...Fuglen herover, er skudt i en majsmark ude ved Seem..
Jeg kørte en lille ' efter fyraftenstur' ud til Kammerslusen, og op til Jedsted engevej, og tilbage igen, men det var nu ikke det helt vilde der rørte på sig. - Jeg nåede lige et enkelt skud af Gøgen herover inden lettede igen. -
Herunder er det Tornirisk hannen der sidder og lyser op allerøverst i en lille busk..
- Jeg har også Tornirisk herhjemme i haven, - som her hvor den slukker tørsten under havevanderen.
- Her er der gang i Landsvalerne ved Tanderup Digevej...
- og Nr. Farup kirke, set fra Mellemvej igennem vandingsmaskinens regnbue...

Den 10. juni - Weekendens motionstur, blev gul rute i Lindet skov, hvor den Rødryggede tornskade holder til.

Den 8. juni - En stor flok blandede måger fouragerede på en nyspiret majsmark Ved Stavnagervej i Obbekær. Jeg standsede bilen ude i rabatten, og gav mig til at kigge flokken igennem. I det fjerneste hjørne får jeg øje på en Sorthovedet måge,
I det sammen standser en bil ved siden af mig, og et par venlige damer ruller vinduet ned, og spør, om der er noget galt, og om jeg har det godt. - Ja tak jeg har det rigtig fint. - De nikker, vender vognen og kører igen. -
Men det kan da godt være det er lidt sygt sårn at sidde og kigge måger.. :-)