Den 24. august. - Jeg kørte en tur til Ballum enge idag efter fyraften, jeg ville prøve om jeg kunne komme på skudhold af Steppehøgen. Det lykkedes ikke, den sad 400 m inde på en mark, og der blev den siddende. - derimod lykkedes det med denne smukke, ekstrem hvide Musvåge..

Den 23. august. - Gitte og jeg gik idag en tidlig morgentur i Lindet skov , vejret var jo skønt. -
Der er stadig masser af Guldsmede i luften, og ved den lille sø SV. for den sydlige P-pladsen skød jeg denne Blå vandnymfe. -
Og så var der Gulspurven her, der netop havde fanget en stor fed grøn græshoppe. --

Herunder er det tre Iberiske skovsnegle (dræbersnegle) der er gået ombord i en Stinksvamp, i folkemunde kaldet præstepik eller provstindens trøst. - (Jeg kan så ikke lige se hvordan præsten kommer ind i billedet.) -

Iøvrigt lader det til at blive et godt oldenår i år, prøv at se hvor mange Bog der er på bøgegrenen nederst..


Den 15. august - Kørte en fuglefattig tur, ad Låningsvejen, til Mandø og tilbage igen. Men en enkelt smuk lille Dværgterne blev det da til..

Hedehøgene i Ballum enge er blevet mærket. - Ungerne har fået blå plast vingemærker på og her er det den gamle hun der har fået påmonteret satelitsender, så man kan følge hendes rejse til vinterkvarteret. Du kan læse mere om "projekt Hedehøg" på dette link:

http://www.dof.dk/sider/index.php?option=com_

content&task=view&id=428&Itemid=485

Den 9. august - Et par billeder fra Varminglund, hvor jeg overrumplede et par Storplettede Perlemorsommerfugle med bukserne nede, ifærd med at videreføre artens fortsatte beståen. - kommer man for tæt på, flyver de en halv snes meter, hvorefter de slår sig ned i høet og fortsætter akten. - Jeg ved så ikke, om de i forevejen har aftalt hvad vej de ska flyve. Men ikke destro mindre, siger det jo da ikke så lidt om hannens formåen...
Herunder er det en Bredpande (øverst) og en Hvidbåndet Humlesvirreflue - ( - en stor flot snurrebasse på størrelse med en bi)

Den 8. august - Gitte og jeg tog en tur rundt i Bjerreskoven imorges, og der løb jeg i denne 2. generations Nældesommerfugl. - den har jeg ikke set før, så jeg måtte lige hjem og læse lidt i bøgerne..der var iøvrigt en 5-6 stykker af dem derude..

Den 4. & 5. august - Jeg har været en tur i haven med macro objektivet, for at lave portræt fotos af diverse insekter. Og de ser jo ganske drabelige ud, når man kommer tæt på, - godt de ikke er større..:o)
Close up af Tidselsommerfugl
Close up af Dagpåfugleøje.
Humlebi
Guldflue
Og Svirrefluen, - dem er der bare en million milliard af for tiden..
Svirreflue
Svirreflue

Den 3. august - Der er virkelig liv i mine Sommerfuglebuske for tiden, de var der næsten allesammen, Dagpåfugleøje, Tidselsommerfugl, Admiral, Nældens takvinge og Stor kålsommerfugl
Dagpåfugleøje
Tidselsommerfugl
Admiral
Nældens takvinge (slidt version)
Stor kålsommerfugl

Den 1. august - Vi tog bilen med Rømø/Sild færgen over på Sild idag, for lige at se hvor de rige tyskere holder ferie. - Og klods op af færgelejet lå denne Sule og hvilede ud i vandkanten.
Sule