At plukke Slåenbær til julesnapsen, kan godt være en stikkende affære, da Slåenbusken har mange lange stikkende torne.
Vi plukker bærrene omkring d. 20. oktober, vasker dem, og smider dem i fryseren 3-4 døgn. - Slåenbær skal fryses eller have fået nattefrost, for at fjerne bittersmagen.
-Vi bruger 50 - 60 bær til en hel flaske Brøndums snaps.
Den 24. oktober tager vi bærrene op af fryseren, og hælder snaps på, som så skal stå og trække i to måneder, til den 24. december. Den lange trækketid, er for at få mandelsmagen ud af stenene.
- Efter to måneders trækketid, blir det endelig den 24. december, og Slåen ekstratet hælden gennem et thefilter tilbage i flasken, og den skønneste julesnaps er klar til julefrokost bordet.
GOD JUL..

Anisisop har vi selv i haven, ja et helt bed langs med plankeværket såmænd. De visner helt væk om vinteren, for så at skyde op af jorden igen til foråret.
Til en hel flaske Brøndums snaps skal der bruges en god håndfuld blade, eller hvad der kan være i en kaffekop, og de små nye blade er de bedste. - Bladene skylles og rives over et par gange, og snaps hældes på.
Bladene står og trækker i tre døgn, hvorefter udtrækket filtreres gennem et tefilter, og hældes tilbage i flasken. - Anisisop snaps har en frisk Anis/lakrids agtig smag. SKÅL